Styrken i to armhevinger

For å forstå forbrukere, må vi forstå adferd. For å forstå adferd, må vi forstå psykologien bak. Jo mer jeg jobber med markedsanalyse, jo mer ser jeg at god markedsanalyse må nærme seg psykologien – vi må rett og slett forstå mer av hva som motiverer og trigger adferd og adferdsendringer.

En av de mer inspirerende videoene jeg har sett på nettet i det siste, er et foredrag av den amerikanske psykologen BJ Fogg. I foredraget snakker han om det han kaller «tiny habits» – små vaner, og hvordan det å innføre nye vaner som er så små at du nesten ikke merker dem kan føre til større adferdsendringer på sikt. Et eksempel han bruker er at dersom du tar to armhevinger hver gang du er på toalettet, så tar du kanskje ti armhevinger for dag. Og på et år har du ta tatt 3650 armhevinger som du ellers ikke hadde tatt! Dersom du kommer opp i ti armhevinger ved hvert toalettbesøk, så blir det 18.250 pr. år!

BJ Fogg har også en modell forsøker å slå i hjel tanken om at man må være motivert for å få til adferdsendringer. Dersom ting er enkelt nok, sier Fogg, så trenger du nesten ikke motivasjon i det hele tatt. Og dersom man begynner med det relativt enkle, som to armhevinger, så kan du etablere nye vaner, som i det tilfellet bokstavelig talt gjør deg sterkere. I introduksjonen til modellen sier han (oversatt av meg) at: «Min adferdsmodell viser at tre element må fungere sammen samtidig for at en adferd skal intreffe motivasjon, evne og en trigger. Dersom en adferd ikke inntreffer, så mangler minst ett av de tre elementene.»

Fascinerende nok tror jeg at denne modellen også kan brukes til å forklare noen av de adferdsendringene vi ser på bankmarkedet. Men det får jeg komme tilbake til senere. Akkurat nå skal jeg sende en hyggelig sms – som jeg ellers ikke ville ha sendt – til et menneske jeg er glad i. Det er den «lille vanen» jeg skal etablere hver gang jeg skriver noe på bloggen.

Om bortne
Markedsanalytiker i bank. Opptatt av markedsanalyse, bank, forbrukertrender, teknologi, sosiale medier, økonomi, innovasjon, holdninger, adferd, og alt det som ellers gjør oss til dem vi er.

One Response to Styrken i to armhevinger

  1. Lea sier:

    … er det nå jeg sier, det er det jeg allerede holder på med?😉
    En liten intro til BJ Fogg og Cialdini her http://visualwebsiteoptimizer.com/split-testing-blog/conversion-rate-optimization-framework/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: