Ikke en «tankbil», men en…

Endringene i bankmarkedet fører til at mange banker bestemmer seg for å legge ned bankkontor. I EU er 20.000 filialer lagt ned siden 2008 som en følge av finanskrise og endringer i forbrukeradferd. Mange mindre steder kan bli helt uten bankkontor på grunn av dette.

Men bankmarkedet er ikke bare preget av kontornedleggelser. Endringene i markedet gir også bankene mulighet for å prøve nye strategier for bankkontorutvikling. En del banker forsøker seg med såkalte «flaggstores», det vil si store kontor med flott design, ofte inspirert av Apples fysiske butikker. Men det er også noen som gjør bankkontoret mindre og mer fleksibelt, slik som PNC, en bank med hovedkontor i Pittsburgh i USA. Deres nye, «bærbare» bankkontor er bare 15 kvadratmeter stort. Det nye bankkontoret kan plasseres der det er behov for det, og skal i følge PNC bygge opp under et skifte fra «kasser til konversasjon», fra «transaksjoner til teknologi».

Når bankkontoret blir så lite, så er det selvsagt noen som kommer på å sette hjul på det. Admirals Bank i Boston fant like godt ut at de kunne lease noen Mercedes’er som bankansatte kunne kjøre kjøre hjem til kundene i. Også en liten bank i Texas har funnet ut at de kan sette hjul på bankkontoret og levere banktjenestene hjem til kunden.

I Norge forsvant de siste bankbussene i perioden 2008-2011. Sogn og Fjordane, med alle sine avstander, var den norske bankbussens siste skanse. Men der bankbussen i all hovedsak var løsning for kunder som ville betale regninger og ta ut penger, så skal de nye «bankbilene» primært dekke kundens behov for personlig kontakt med noen i banken. Kanskje blir «bankbilsjåfør» en ny tittel for bankansatte?

Om bortne
Markedsanalytiker i bank. Opptatt av markedsanalyse, bank, forbrukertrender, teknologi, sosiale medier, økonomi, innovasjon, holdninger, adferd, og alt det som ellers gjør oss til dem vi er.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: