Fem grunner til at folk ikke bytter bank

Myndighetene er opptatt av at forbrukerne skal skifte bank, og forsøker å legge til rette for det gjennom for eksempel portaler som Finansportalen. Likevel er det bare fem prosent av norske forbrukere som skifter bank fra år til år, og tallet har vært stabilt i årevis. Hvorfor er det slik? Hvorfor skifter ikke bankkundene bank oftere?

Etter min mening kan folks ulike beveggrunner oppsummeres i fem ulike forklaringer, selv om de vil overlappe for enkeltpersoner.

1. «Jeg er fornøyd der jeg er.» Det er heldigvis slik at mange bankkunder er fornøyde med den banken de har. De er fornøyde med servicen, de har kanskje en fast kontaktperson, eller de er fornøyde med digitalbankløsningene, eller de mener at prisen på lån eller innskudd er akseptabel. Fornøyde kunder er også de mest lojale kundene.

2. «Alle banker er like.» Noen bankkunder har problemer med å se den helt store forskjellen på bank A og bank B. «Bank er bank», og dersom interessen for å sette seg inn i forskjellene heller ikke er stor, så blir man gjerne værende der man alltid har vært.

3. «Alle banker tilbyr det samme.» For noen kunder er det slik at de ser de mer merkevaremessige forskjellene mellom banker, men de kommer til at tilbudet av produkter, tjenester, løsninger og prisnivå over tid er eller blir helt likt. Bank er en bransje der det er vanskelig (men ikke umulig) å være unik på noe, og denne homogeniteten mellom aktører fører til at folk ikke ser behovet for å bytte.

4. «Jeg hadde byttet dersom det ikke hadde vært for -.» For noen kunder er der noen barrierer som hindrer dem. Disse er mangslungne, fra at du er medlem av en organisasjon som gir deg et godt banktilbud, at hele familien har én felles bank, at du ikke kan ta med deg kontonummeret ditt, at banken du ville ha byttet til ikke har det som er viktig for deg (et bestemt produkt, et kontor det du bor, en god mobilbank, etc.).

5. «Bytte bank? Det har jeg aldri tenkt på!» Det er nok også noen kunder som verken er «aktivt fornøyde» der de er, eller som har reflektert over i hvilken grad banker er eller tilbyr det samme. De er rett og slett bankkunder av god, gammel vane.

Så; det er slik jeg ser det. Har jeg glemt noe? Har du er grunn som ikke passer inn i mine fem? I så fall .

Dersom du vil lese enda mer om bankbytter, så finnes det en hel rapport om temaet.

Om bortne
Markedsanalytiker i bank. Opptatt av markedsanalyse, bank, forbrukertrender, teknologi, sosiale medier, økonomi, innovasjon, holdninger, adferd, og alt det som ellers gjør oss til dem vi er.

One Response to Fem grunner til at folk ikke bytter bank

  1. I media oppfordres det til at kunder må bytte bank og at det er enkelt å gjennomføre bankbytte. Min påstand er at det ikke er lett nok. Les min blogg om dette: https://www.bnbank.no/Blogg/Bard-Idar/Dates/2013/3/Enkelt-bankbytte1/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: