Å fortelle en historie

Det er mange som holder gode foredrag og er dyktige på presentasjoner. Men min påstand er at de færreste forteller en god historie. De fleste som holder foredrag (meg selv inkludert) drar gjennom Powerpoint-bilde etter Powerpoint-bilde, uten noen større tanke om hva som er den historien vi egentlig ønsker å fortelle.

Derfor er det ekstra inspirerende å møte personer som ikke bare presenterer og foredrar, men som faktisk har ei historie som skal fortelles. Steinar Bjartveit er en slik person. Jeg har vært så heldig at jeg har sett ham «live» ved flere anledninger. Steinars store styrke, utover det at han er en god forteller, er at historiene ikke er hentet fra moderne management-litteratur og det nyeste nye fra det store utland. Hans historier er fortelinger fra romertid og middelalder, stort sett fra en tid da vi tror at alt var annerledes enn i dag. Historiene han forteller er klassiske og tidløse, men nettopp derfor også høyst relevante i dag. Og de er en god påminnelse om hvor lite ved menneskenes adferd og holdninger som faktisk har endret seg.

Nå ligger det ute et foredrag om Julius Cæsars kriger i Gallia. Det foredraget egentlig handler om er ledelse og strategi. Om du er interessert i romere og ledelse, eller begge deler, eller ingen av dem, vel, det betyr egentlig lite. For vi er alle interessert i å høre en god historie. Derfor synes jeg du skal lene deg tilbake og se hvordan Steinar Bjartveit forteller en historie. Der har vi alle noe å lære!

Om bortne
Markedsanalytiker i bank. Opptatt av markedsanalyse, bank, forbrukertrender, teknologi, sosiale medier, økonomi, innovasjon, holdninger, adferd, og alt det som ellers gjør oss til dem vi er.

One Response to Å fortelle en historie

  1. Terje Eide sier:

    Det var en nyttig halvtime. Takk for deling.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: