En sniktitt på framtida

I vår tid, der endringene skjer raskt og stadig flere bransjer lurer på hvordan framtida egentlig skal bli, har det vært noe befriende «gammeldags» å senke seg ned foran tv’en på fredagskvelden, mett og trøtt, og se hva de prater om i Nytt på nytt og Skavlan. Fredags- og lørdagskveldene foran tv-apparatet har i praksis ikke endret seg nevneverdig siden Derrick og LørDan

20130203-130855.jpg

Men det var før. Nå har jeg fått smaken på Apple TV og strømmetjenesten Netflix! Kombinasjonen av disse to gir en smak av hvordan fredags- og lørdagsunderholdningen kommer til å bli framover. Det at jeg nå kan se hva jeg vil, når jeg vil, har endret tv-vanene mine betydelig. Jeg er klar over at innholdet på Netflix ikke kan måle seg med musikkinnholdet på Spotify, men samtidig har Netflix ført til at jeg har fått øynene opp for å se serier, noe jeg aldri har gjort før. Til tross for at det ikke er lenger siden enn 17. oktober Netflix ble tilgjengelig i Norge, har nordmenn tatt varmt imot Netflix. Nå har Netflix også lansert sin første egenproduserte serie, House of Cards.

Hvordan kommer tv-hverdagen vår til å bli? Kommer tradisjonelle tv-sendinger til å være forbeholdt nyheter og sport, og kanskje all verdens underholdningsprogrammer, fra Idol til Norge Rundt, mens filmer og serier blir rene strømmeprodukter? Kommer framtidige generasjoner til å forstå setningen «Filmen begynner etter nyhetene»? Kommer de til å svare «Etter nyhetene?? Filmen begynner vel når vi setter den på?!»

Det er mulig jeg er en enkel sjel, men kombinasjonen Apple TV og Netflix er som å titte inn i et vindu mot framtida. Der er det forbrukeren som styrer tv-innholdet, og ikke omvendt. Jeg gleder meg til fortsettelsen!

Om bortne
Markedsanalytiker i bank. Opptatt av markedsanalyse, bank, forbrukertrender, teknologi, sosiale medier, økonomi, innovasjon, holdninger, adferd, og alt det som ellers gjør oss til dem vi er.

2 Responses to En sniktitt på framtida

  1. Tilbaketråkk: All business er digital business | bortne

  2. Tilbaketråkk: Mine barn forstår meg ikke… | bortne

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: