12. september: Begynnelsen på slutten?

Det skjuler seg en bitteliten dings bak denne dramatiske overskriften. Etter all sannsynlighet lanseres det som sannsynligvis heter iPhone 5 denne dagen. (Men vi har ventet på iPhone 5 før – da fikk vi 4S.)

iPhone 5 er etter det ryktene sier ny på mange måter. Men viktigst i denne sammenheng er at sannsynligvis har iPhone 5 en liten NFC-dings i seg. NFC står for «near field communication«, og er en del av det økosystemet som må bygges opp for å få til mobil betaling, det vil si at du kan bruke mobilen til å betale med.

Du har kanskje betalt med mobilen før, men dersom Apple med sin enorme kraft i markedet kaster seg inn i kampen om betalinger, så kan det bli fart i utviklingen av mobile betalingsløsninger. Da kan det til sist bli slutt på å betale med plastkort i butikken!

Du kommer garantert til å betale med plastkort etter 12. september, også. Men om noen år kan det tenkes at vi ser tilbake på 12. september 2012, og ser at det var begynnelsen på slutten for våre små venner på 8,6 x 5,4 cm.

Om bortne
Markedsanalytiker i bank. Opptatt av markedsanalyse, bank, forbrukertrender, teknologi, sosiale medier, økonomi, innovasjon, holdninger, adferd, og alt det som ellers gjør oss til dem vi er.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: