Passord: «Hjertebank»

Hvordan står det til med passordene dine? Har du et system med passord som du forsøker å rullere på, men som alle er bygget over svigermors fødselsdato (slik at du skal huske fødselsdagen hennes!), navnet på en ungdomskjæreste, eller navnet på naboen sin katt?

Passord er et evig tilbakevendende problem i vår digitale hverdag. Jeg har et system for passordene mine. Eller, det vil si, jeg har mange system. Som jeg blander, endrer på og tilpasser. Det er et salig rot! Når jeg skal inn et sted er det beste ikke å tenke. Jeg skriver brukernavnet mitt og navnet på hun som ikke ville ha meg, legger på naboens katt og svigermors fødselsdag, trykker «Enter», og håper det beste! Eller var det omvendt? Aaargh!

Det er derimot håp der framme. Noen forskere pønsker på å la hjerterytmen din være passordet ditt. Den er unik, og kan slippe deg inn over alt. Kanskje kan telefonen din lytte til hjertet ditt, og vips! så er du inne på Facebook. Eller i nettbanken din. «Hjertebank», om du vil…

Det beste vil jo være om våre barnebarn himler med øynene når vi forteller om alle passordene våre og livet i de tidligdigitale gamle dager, og utbryter: «Kødder du, farfar?! Måtte dere gå rundt og huske på alt det der?» Hjertet har du forhåpentligvis med deg hele livet.

20120524-093026.jpg

Om bortne
Markedsanalytiker i bank. Opptatt av markedsanalyse, bank, forbrukertrender, teknologi, sosiale medier, økonomi, innovasjon, holdninger, adferd, og alt det som ellers gjør oss til dem vi er.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: