17. mai – en travel dag?

20120512-190321.jpg

Forleden overhørte jeg noen som snakket om 17. mai. Det var en så travel dag, mente de, at de vurderte å reise bort. De orket ikke alt styret med bunader og tog og is- og pølsekø og 17. mai-lunsj og alt det andre.

Jeg kan på mange måter forstå dem. I år er jeg tildelt hovedansvaret for styltene. Jeg slipper gudskjelov å snekre dem, men en forsvarlig avvikling av stylteløpet på skolen – dét er mitt ansvar. I fjor var jeg assisterende kakebaker hjemme (som er en finere variant av oppvasker). Stylteansvaret kommer på toppen av alt det andre.

Så jeg synes også at 17. mai er en travel dag. Men jeg tror vi skal sette pris på denne travelheten, i år mer enn noen gang. Hvorfor? Fordi vår nasjonaldag er travel av den grunn at det er vi som må fylle den med innhold. Det er ingen myndigheter som viser seg fram med militærparader, men det er våre barn som skal stå for musikken og gå i toget. Det er ingen generaler som stiller med nye, blanke medaljer, men det er du og jeg som møter opp i nystrøkne skjorter. Og ingen politikere står på talerstolen og forteller hvor lys framtida blir om de får styre – der står to nervøse jenter fra femte klasse og forteller en velkjent historie om 1814.

Jeg håper at jeg får en travel 17. mai. Det håper jeg at du også får. Hvorfor? Fordi det er min dag. Og din. Gratulerer med dagen!

Om bortne
Markedsanalytiker i bank. Opptatt av markedsanalyse, bank, forbrukertrender, teknologi, sosiale medier, økonomi, innovasjon, holdninger, adferd, og alt det som ellers gjør oss til dem vi er.

2 Responses to 17. mai – en travel dag?

  1. livsgleder sier:

    Gratulerer med dagen til deg også!

  2. Jonny sier:

    Vel talt Øystein:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: