Mer bank til bedriftene!

Den første jeg kjente som hadde mobiltelefon var min stefar. En gang på åttitallet ble han eier av en boks med antenne, ledninger og telefonrør på. Han jobbet delvis som selvstendig næringsdrivende og delvis sammen med andre, og mobiltelefonen var hans verktøy for å holde kontakt med kunder, kollegaer og familie.

Det har ofte vært ‘vanlige’ forbrukeres behov som har styrt utviklingen av mobiltelefoner og mobile tjenester. Det har riktignok blitt utviklet såkalte ‘business’-telefoner (basert på en antagelse om at Frida Forretningskvinne har et større behov for å organisere hverdagen sin enn Frode Firebarnsfar), men det kan virke som om skreddersydde tjenester, som mobilbank, har en tendens til å komme til forbrukerne før de kommer til rørleggeren med eget firma.

Derfor er det ekstra hyggelig at SpareBank 1 nå lanserer mobilbank for bedrifter, som første bank i Norge. Nå kan rørleggeren sjekke saldo, frisøren betale regninger, snekkeren melde forsikringsskade, og kjøpmannen på hjørnet be om rådgivning. Og alt dette kan de gjøre på mobiltelefonene sine når de har et ledig øyeblikk.

Jeg tror mange selvstendig næringsdrivende og ledere i små og mellomstore bedrifter kommer til å ha stor nytte og glede av dette. Jeg vet at mange forbrukere allerede har det. Aldri før har folk hatt så mye kontakt med banken sin som etter mobilbanken kom!

Min stefar kunne bruke mobiltelefonen sin til ringe til banken, men det var også alt. I dag har mobiltelefonen blitt mye, mye mindre. Men mulighetene for kontakt mellom kunde og bank har blitt mye, mye større.

Om bortne
Markedsanalytiker i bank. Opptatt av markedsanalyse, bank, forbrukertrender, teknologi, sosiale medier, økonomi, innovasjon, holdninger, adferd, og alt det som ellers gjør oss til dem vi er.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: