Ei hånd i lomma

‘Cause I’ve got one hand in my pocket
And the other one is giving a high five

Sitatet er hentet fra «Hand in my pocket» av Alanis Morissette. Jeg tok meg selv i å tenke på denne teksten en kveld, rett før leggetid. Jeg tok runden i huset; slukket lys, skrudde av tv’en, ryddet litt bøker og blad, bar noen glass ut på kjøkkenet… Jeg gjorde alt dette med éi hånd.

Hvorfor? Fordi jeg var i banken med den andre. I høyrehånda holdt jeg telefonen, og mens jeg gjorde stue og kjøkken klare for natta med venstrehånda, betalte jeg en regning på 2445 kr i mobilbanken. Å gå i banken hadde altså blitt redusert til en énhåndsaktivitet, som kunne utføres mens jeg gjorde noe annet.

Jeg har tidligere argumentert for at mobiltelefonen din kommer til å bli din primærkanal til banken. Den blir den viktigste plattformen for å utføre banktjenester (som å betale regninger) og et viktig instrument for å betale i en butikk, for eksempel.

For banker betyr dette mye. For det første må banker tiltrekke seg og utvikle kompetanse på mobile enheter, en kompetanse som var nesten
fraværende og lite viktig for bare tre-fire år siden. For det andre må vi utvikle mobile løsninger som er så enkle og intuitive at du kan utføre banktjenester mens du egentlig gjør noe annet.

For kanskje gjør du fredstegnet, eller trikser med en sigarett, eller spiller piano, eller forsøker å praie en taxi med den ene hånda, og utfører enkle banktjenester med den andre. Og skal du gjøre noe litt mer komplisert i banken din, slik at du må konsentrere deg litt mer, så kan det det være at sangen går slik:

For jeg har ei hånd i lomma
Og den andre søker om boliglån

Om bortne
Markedsanalytiker i bank. Opptatt av markedsanalyse, bank, forbrukertrender, teknologi, sosiale medier, økonomi, innovasjon, holdninger, adferd, og alt det som ellers gjør oss til dem vi er.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: