Gigant utfordrer banker

Tesco er en gigant innenfor matvarer og alt annet du trenger for å overleve. Det er blant de største selskapene på London-børsen, og har nesten halv million ansatte over store deler av verden! Tesco har også en bank, Tesco Bank. Opprinnelig var dette et samarbeid med Royal Bank of Scotland, men i 2008 tok Tesco over hele Tesco Bank. Banken tilbyr kundene sine forsikring, smålån, spareprodukter og kredittkort, blant annet.

I år var planen også å tilby Tesco-kundene brukskonto. Dette blir sett på som et nøkkelprodukt for få kundene over på andre bank- og forsikringsprodukter. Tesco vil med dette rett og slett forsøke å bli kundenes hovedbank, for der kundene har sine dagligbanktjenester er som oftest det kundene definerer som sin hovedbank.

Men nå er videreutviklingen av banktjenester i Tesco forskjøvet til 2013. Tesco Bank har slitt med IT-problemer etter at de skulle flytte kunder fra RBS. Dessuten vil det fra og med neste år bli enklere for britiske bankkunder å skifte bank på grunn av endringer i regulatoriske forhold, og det har ført til at Tesco har sett at det er formåltjenlig å vente. Tesco Bank har også planer om å tilby kundene sine boliglån.

Selv om Tesco Bank har blitt forsinket i sine planer om å bli kundenes hovedbank, mener de selv at de har god tid. Tesco Bank skal betjene kundene i ti, tjue, førti år framover, og da er det viktig å gjøre ting riktig, sier de. Samtidig er ledelsen i Tesco Bank tydelig på at en ny bank kan ikke være liten og perfekt. Skal du lykkes i bankmarkedet må du være stor og kunne ta ut skalafordeler. Her har Tesco naturlige fordeler; Tesco har 16 millioner aktive brukere av Tescos «Clubcard«. Å konvertere disse til bankkunder bør ikke være umulig.

Planene til Tesco Bank kan være interessante å følge med på. Det står ikke skrevet med gullskrift i stein at banktjenester må tilhøre bankene i framtida. Matvarekjeder, kraftselskap, telekomleverandører, Google, Apple – det kan være mange som ønsker en bit av banktjenestene dine!

(Innlegget er basert på informasjon fra Wikipedia og en artikkel i The Times 6. februar 2012)

Om bortne
Markedsanalytiker i bank. Opptatt av markedsanalyse, bank, forbrukertrender, teknologi, sosiale medier, økonomi, innovasjon, holdninger, adferd, og alt det som ellers gjør oss til dem vi er.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: