– Og så en Bugatti Veyron til far!

Jeg tror at en viktig rolle for banker framover blir å presentere kunder for alternative økonomiske framtider. Én av måtene dette kan gjøres på er i form av spill. Men også enklere løsninger, som for eksempel kalkulatorer, kan gjøre det enklere for kunden å vurdere hva som er (u)realistiske drømmer og muligheter.

SpareBank 1 har nettopp lansert en applikasjon hvor du kan regne ut hva det koster å låne til motorsykkel, bil eller båt. Her får i alle fall jeg med all tydelighet gjort det klart at en Bugatti Veyron ligger noe utenfor rekkevidden (eller en annen bil til 10 mill. pluss).

Det er mulig at jeg hadde klart deler av den første måneden dersom jeg hadde kvittet meg med alt som heter sparepenger. Men i måned 2 er det stopp. Da må jeg eventuelt kvitte meg med huset for å betale bilen. Men, seriøst, trenger man egentlig hus når man kjører Bugatti Veyron?

Nei, det blir nok ingen Bugatti Veyron på meg, selv om drømmen heldigvis er gratis. Gode og enkle verktøy fra bankene kan gjøre livet som bankkunde litt mer oversiktlig og realistisk. Det er da noe. Selv om det betyr stasjonsvogn.

Om bortne
Markedsanalytiker i bank. Opptatt av markedsanalyse, bank, forbrukertrender, teknologi, sosiale medier, økonomi, innovasjon, holdninger, adferd, og alt det som ellers gjør oss til dem vi er.

One Response to – Og så en Bugatti Veyron til far!

  1. Petter Linaae sier:

    Kalkulatoren kan selvsagt også benyttes til å beregne hva lån til leilighet eller enebolig vil koste. I tillegg kan det være nyttig å kunne beregne hva lånet vil koste dersom dagens rente endrer seg?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: