Hva banker egentlig kan lære av Apple Store

De siste årene tror jeg at flere banksjefer rundt om i verden har vært på tur til Apples fysiske butikker, Apple Store. De har gått begeistret derifra og tenkt at «slik må et moderne bankkontor se ut!»

Bankstrategen Brett King har nylig i et blogginnlegg hevdet at banker ikke kommer til å lykkes med å få kundene tilbake på kontoret gjennom «applestoreifisering» av bankkontoret (dvs. store arealer og hypermoderne design), og at Apples suksess i større grad handler om kundeforståelse, kanalmiks og digitale salgskanaler. Dette kan banksjefene lære av.

Jeg mener at det også er noe annet ved Apple Store som banker kan lære av. Min påstand er at årsaken til suksessen Apple har hatt med sine butikker har lite med moderne design å gjøre. Den egentlige årsaken er at du som kunde kan ta på, bli kjent med og prøve produktet, samt at i butikken er det godt med folk som kan hjelpe deg.

Det er vanskelig å se for seg hvordan bankkunder skal kunne ta på og prøve ut ikke-fysiske bankprodukter. Løsningen er – spill.

Skandiabanken hadde stor suksess med «Aksjespillet» i 2010/2011, hvor folk (i all hovedsak ungdom) kunne lære seg å håndtere risiko i aksjemarkedet, men med fiktive penger. Dette er å kunne prøve ut et produkt (aksjehandel) før du handler med ekte penger.

Vi kunne for så vidt tenke oss mange slike spill. Essensen i «Luksusfellen» og «Teenage Boss«, nemlig kontroll og styring over privat- og familieøkonomien, kan gjøres spillbar. Og vi kan se for oss spillsuksesser som samlivsbruddspillet «Ektefelle 2.0: Hva koster det å bytte ut furien/grinebiteren med noe yngre og mer sjarmerende?», livsforsikringsspillet «Heller frisk og rik enn syk og fattig», skadeforsikringsspillet «Deres hus og hoteller brenner» og pensjonsspillet «Det ingen skulle tru at nokon kunne leve av».

Jeg tror at banker har en rolle å spille i folks liv ved å presentere dem for alternative økonomiske framtider. Da vil spill på nettet være viktige.

Om bortne
Markedsanalytiker i bank. Opptatt av markedsanalyse, bank, forbrukertrender, teknologi, sosiale medier, økonomi, innovasjon, holdninger, adferd, og alt det som ellers gjør oss til dem vi er.

3 Responses to Hva banker egentlig kan lære av Apple Store

  1. Tilbaketråkk: – Og så en Bugatti Veyron til far! « bortne

  2. Tilbaketråkk: Ut og stjæle sjokoladebiler « bortne

  3. Tilbaketråkk: Det er ikke størrelsen det kommer an på « bortne

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: