Hva har du ikke gjort i dag?

Du har sikkert, som jeg, lange lister med planer over alt du skulle ha gjort. I begynnelsen av året er det lange som et, ja, vondt år. I år må jeg male huset, for eksempel. Høyt. Vondt.

Men har du noen gang tenkt over, og laget liste over, alt du har sluttet å gjøre, alt du ikke lenger bruker tid på, ting som ikke lenger er viktig? En ting er at du ikke lenger karder ull og såler sko, men ting du gjorde for relativt få år siden, som du nå har sluttet med?

Ta opp på VHS-kassetter, for eksempel. Når du gjorde du det sist? Og tenkte du da at «forsyne meg, dette er siste gangen jeg tar opp på en VHS-kassett, gitt»? Nei, du gjorde nok ikke det. Og du har nok, som meg, flere timer og hyllemeter med opptak av TV-sendinger, som du ikke har sett på i moderne tid. Jeg har mye! Hvis noen trenger opptak av ekstrasendingen på NRK i forbindelse med kong Olavs død i 1991, så er det bare å kontakte meg, for å si det slik.

En annen ting: Når oppdaterte du sist den lille boka der du skrev ned folks adresser og telefonnummer? Tenkte du da «Endelig oppdatert! Og jeg kommer aldri til å finne den igjen, langt mindre åpne den»? Og den siste sjekken, disketten med den viktige backup’en på, eller det siste brevet du skrev til søsteren din eller til far? Husker du det? Og brukte du opp Telekortet ditt, egentlig?

Vi slutter ikke med ting kun fordi de er gamle, tidkrevende og mindre effektive. Vi rir fortsatt på hester, selv om biler er raskere, vi er fremdeles ikke født med snøskuter mellom beina, og jeg håper da virkelig at de fleste fortsatt møter en venn til en analog kopp kaffe på en kafé.

Men hele tiden slutter vi med ting uten at vi merker det. Mye av det du gjør i dag og mye av det du sier er viktig i dag, kommer du til å slutte med i morgen. Og du kommer ikke til å merke at du har endret deg.

Om bortne
Markedsanalytiker i bank. Opptatt av markedsanalyse, bank, forbrukertrender, teknologi, sosiale medier, økonomi, innovasjon, holdninger, adferd, og alt det som ellers gjør oss til dem vi er.

2 Responses to Hva har du ikke gjort i dag?

  1. Tilbaketråkk: Et nyfødt barn på hattehyllen « bortne

  2. Tilbaketråkk: Biff, saus og poteter! En statsviter i arbeidslivet « bortne

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: