Mødre som kommer seg

– «Det er utrolig så mye mamma har kommet seg i løpet av de siste årene», sa en tenåring en gang på åttitallet. Det han mente var at mor hadde blitt mindre teit. Mødre til tenåringer er ofte utrolig teite. De forstår som kjent ingenting. (Men de kommer seg etter hvert som poden blir eldre. Snodig.)

Min mor har tidvis ikke forstått. Hun har ikke forstått hva som er fascinerende med en datamaskin, Internett, eller sosiale medier.

Med jevne mellomrom de siste årene har det dukket opp statistikk som sier at kvinner over 50-60 år er det raskest voksende segmentet på Facebook. Og touch-teknologien tror jeg er så intuitiv og enkel at den appellerer til dem som ikke har vært bort i en datamaskin tidligere.

I fjor fikk min mor (godt hjulpet av en mer teknologisk framoverlent stefar) tilgang til både iPhone og iPad. Nå ringer hun på FaceTime og surfer på iPad’en, og får tilgang til et univers av informasjon og nettbutikker hun ikke ante eksisterte.

20120211-160931.jpg

Det artige er at min mor, som aldri har trykket på en PC i hele sitt liv, følger den samme utviklingen som befolkningen i land som Kenya og India; de hopper over PC’en, og går rett på mobile enheter (spesielt innenfor banktjenester). Hvem skulle tro at moder’n skulle bli del av en internasjonal trend?

Forleden skrev hun i en iMessage: «Det er bare å innrømme at data er på vei inn.» Snart kommer det nok en venneforespørsel på Facebook, tenker jeg.

Så; mødrene kommer. I dag, på morsdagen, er det på sin plass å hylle både min mor og alle de andre mødrene som kommer etter, og som stadig kommer seg. De er visst ikke så teite, likevel!

Om bortne
Markedsanalytiker i bank. Opptatt av markedsanalyse, bank, forbrukertrender, teknologi, sosiale medier, økonomi, innovasjon, holdninger, adferd, og alt det som ellers gjør oss til dem vi er.

One Response to Mødre som kommer seg

  1. Tilbaketråkk: Bøker som mora di kan like | bortne

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: