Bli med på revolusjonen! Gode kundeopplevelser på britiske bankkontor (2/2)

Det er ikke lett å kåre en «vinner» etter en kjapp tur innom en håndfull bankkontor i London. Men noen ideer er vel verdt å studere nærmere.

Metro Bank er en nykommer i britisk bankverden. Den gjør ting veldig annerledes: popcorn og hundemat til barn og hunder, åpen sju dager i uka, enkle og kjappe produkt. Vi ble møtt av Ben, en svært hyggelig kar som bare hadde som jobb å ta imot kunder. Metro Bank har fjernet beskyttelsesglasset ved disken, og de har tatt bort båndene som regulerer kassekøen: Men linjer som peker mot kassa i selve gulvet gjør at køflinke briter lager naturlige køer, forklarte en smilende bankvert.

Metro Bank har flotte, renskårne kontor, men konkurransen er ikke helt rettferdig. Andre banker har flere og mer komplekse produkt og henvender seg til flere kunder. I så måte er Barclays’ kontorkonsept (lansert for tre år siden) interessant. Et moderne automatmiljø nede, hvor det var folk som hadde ansvar for å bistå (såkalt assistert selvbetjening; det hadde også HSBC).

Lengre inne i lokalet, og i noen tilfeller oppover i etasjene, var det avdelinger for bedrifter, privatpersoner og formuende («Premier»). Det stygge flyplassbåndet var erstattet av et lite kunstverk som buktet seg midt i lokalet, og som folk «køet» seg rundt. Glasset var borte mellom ansatte og kunder. Alt i alt moderne og tiltalende bankkontor. Men vi var også på Barclays-kontor som ikke var lagt om, og de var mer av typen «glass, mikrofon og sikkerhetsbånd».

Og vinneren? Både Metro Bank, Barclays og HSBC er inne på noe lurt. Ulikhetene mellom bankene er kanskje for store til at det går an å kåre en vinner. Derfor skal jeg heller oppsummere hva vi lærte som vi tror norske banker kan ha nytte av.

20120207-130438.jpg

Om bortne
Markedsanalytiker i bank. Opptatt av markedsanalyse, bank, forbrukertrender, teknologi, sosiale medier, økonomi, innovasjon, holdninger, adferd, og alt det som ellers gjør oss til dem vi er.

One Response to Bli med på revolusjonen! Gode kundeopplevelser på britiske bankkontor (2/2)

  1. Tilbaketråkk: Metro Bank – bankkontorets lakmustest « bortne

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: