Bortreist bankmann tok feil

Forleden, i en del av landet jeg sjelden ferdes, skulle jeg ta buss. Jeg tar ikke buss veldig ofte, og dette var en tre timers busstur. Stor ble min overraskelse da jeg steg på bussen og bussjåføren sa at jeg ikke kunne betale med kort. Billetten på 170 kr måtte betales kontant.

I et lite øyeblikk følte jeg meg fryktelig fortapt og alene, og jeg hadde ikke tid til å oppsøke en minibank. Men bussjåføren var vennlig nok til å la meg sitte på likevel, det vil si til nærmeste minibank. Da startet jobben med å speide. Etter en minibank. Fra buss. Man kan mene mye om norske minibanker, men de er i liten grad plassert langs landets riks- og europaveier.

Løsningen ble en kaffetørst bussjåfør. På en bensinstasjon på veien kunne jeg kjøpe sånne kaktusdrops og ta ut fysiske penger, slik at jeg fikk betale for meg.

Men hvorfor tar et busselskap ikke imot kort i januar 2012? (Og her kunne jeg lagt til «i verdens rikeste land», kun for å få en mer dramatisk effekt.) En sum på 170 kr er jo heller ikke noe jeg drar på i småmynt, for å si det slik (mengden mynt som må til er vist på bildet nedenfor). Rundt halvparten av Norges befolkning betaler alt de kjøper med kort. Hvorfor går ikke det på en buss i 2012?

2012 er spådd å bli det året da startskuddet går for mobile betalingsløsninger. I januar 2013 kan det hende at en lettere forvirret bankmann står og vifter med telefonen sin på bussen, og lurer på hvor han skal betale. Da kan til og med betalingskort virke gammeldags. Eventuelt vil vedkommende virke enda mer bortreist.

20120120-095433.jpg

Om bortne
Markedsanalytiker i bank. Opptatt av markedsanalyse, bank, forbrukertrender, teknologi, sosiale medier, økonomi, innovasjon, holdninger, adferd, og alt det som ellers gjør oss til dem vi er.

One Response to Bortreist bankmann tok feil

  1. Tilbaketråkk: “Du har allerede betalt!” | bortne

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: