Hvem gråter over skattekontorene?

På to år, fra 2010 til 2012, har antall skattekontor her i landet blitt redusert med 58 %, fra 259 til 110. Årsaken til dette er at bruken av Internett og telefon erstatter det fysiske oppmøtet på kontoret, og at Skatteetaten har behov for økt effektivisering og større kompetansemiljøer. Dette er som om det skulle være klipt ut av strategidokumentene til nesten enhver bank her til lands.

Betyr det noe for «skattekunden» at dette skjer? Det blir selvsagt en lengre tur den ene gangen man på et skattekontor, og det vil også bety at kompetansearbeidsplasser i distriktene forsvinner. Utover det – det er trolig ikke så mange som gråter over at skattekontorene legges ned. Vil det samme skje med bankkontorene i distriktene? Kommer de til å forsvinne, ett etter ett, uten de helt store oppslagene i media? Analyser viser at bankkontoret fremdeles har en sterk posisjon blant kundene, spesielt i grisgrendte strøk. Kanskje blir det mer gråt over bankkontorene enn over skattekontorene?

Kilder: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10024875

Om bortne
Markedsanalytiker i bank. Opptatt av markedsanalyse, bank, forbrukertrender, teknologi, sosiale medier, økonomi, innovasjon, holdninger, adferd, og alt det som ellers gjør oss til dem vi er.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: